BOLU / DÖRTDİVAN - Dörtdivan Anadolu Lisesi

Dörtdivan Anadolu Lisesi

Kadılar Mah.Ahmet Yesevi Cad.No 17 Dörtdivan 14910 BOLU
Vizyon
Milli ve manevi değerlerine bağlı,duyarlı ve yardımlaşmayı seven bir nesil; azimli, çalışkan, mutlu olmayı ve mutlu etmeyi bilen bireyler ülkemizin geleceğine yapılan en büyük yatırımdır.
Misyon
Öğrencilerimizin; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli ve manevi değerlere saygılı, kendini ve etrafını tanıyan, çevre bilincine sahip, sorunlara çok yönlü bakabilen, okumayı, araştırmayı ve sorgulamayı ilke edinen, Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, Bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, Çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Öğretim Şekli :Normal
08.40 Başlama 16.00 Bitiş
Kalorifer
ADSL (1 Mbit)
İngilizce ve Almanca
Pansiyon Bilgileri
Okulumuza ait 100 erkek, 100 kız öğrenci olmak üzere toplam 200 yatak kapasiteli pansiyonumuz vardır.
Ulaşım
İl merkezinden sabah saat 7.30 ile akşam 17:00 arası saat başı servislerle okulumuza ulaşım yapılabilmektedir.
İl merkezine Memur Servisi vardır.
Yerleşim yeri 3000 nüfuslu bir ilçe tarima dayalı
Okulumuz; İl Merkezine 47 uzaklıkta olup İlçe merkezindedir.
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
Okulumuz 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı YGS il birincisici LYS il üçüncüsüdür.